SKOLEELEVER LAGER VANDRETEATER

Det er 350 år siden Kragerø fikk sine byprivilegier. Og kragerøskolene er selvsagt med på feiringen. Deres bidrag er Historisk vandring, som er et vandreteater. Satt i scene av kommunens femteklassinger, 6.-7. klasse på Levangsheia skole og deres dyktige lærere.

 

Historiske glimt fra Kragerø: 1666 - 2016

Historisk vandring i år er en vandring gjennom byens historie. Et møte med små og store hendelser i byen vår. Vandringen går fra Bybrua til Galeiodden, og foregår torsdag 2. juni. Oppmøte på Bybrua fra 16:30 til 18:00. Publikum går i puljer, og vandringen varer ca. 1,5 time.

 

Scener: Åpning - byprivilegiene - Øybrua 1 og 2 - jens Lauersønn og kongen - Jens Lauersønns legat - Anton Martin Schweigaard - barndom på Øya - barndom i Urene - brann - fogd utfor Urene - navnet Kragerø - byvåpenet - Sannidalssangen - kommunesammenslåing 1966 - kommunesammenslåing nå? - sang om Kragerø, ny egenkomponert tekst.

 

Tradisjon

Det er i år 13. gang, at skolene arrangerer vandreteateret: Historisk vandring. Avdeling for skole i Kragerø kommune satte i gang tiltaket som et prosjekt i 2003. Det har senere blitt en del av kommunens lokale plan i Den Kulturelle Skolesekken (DKS).

 

På jubileets kalender er oversikt over flere arrangementer som vil skje i løpet av juni.