To båter med mannskap fra Kragerø i Nordisk Seilas

Sannidalsspeiderne er med i Nordisk Seilas med båten "Karen Sophie II", og ungdommer fra Kragerø er med på en felles nordisk båt.

 

Sannidalsspeiderens "Karen Sophie II" deltar i år i Nordisk Seilas og startet på sin ferd til starthavnen Hobro i Danmark allerede tirsdag. I frisk vind ut Kragerøfjorden med kurs for Skagen hvor ungdommen og ledere mellomlandet onsdag. En liten tur på byen og pissa før ferden gikk videre mot starthavnen. Som kjent er Kragerø i år vertshavn for Nordisk Seilas og de klassiske seilfartøyene ankommer Kragerø fredag 8. juli på ettermiddagen. Seilasen går fra Öckerö på svenskekysten som er mellomhavn. I alt er det 30 ulike fartøyer som er med i seilasen og som nok kommer til å pryde havneområdet til helgen.

 

"Karen Sophie II" ble bygd i Norheimssund yrkesskule i 1989. «Kystkultur for Ungdom» er et samarbeidsprosjekt mellom Kragerø Kystlag og 1. Sannidal speidergruppe, i Kragerø Kommune. Skøyta er kalt opp etter ungjenta Karen Sophie Wiborg, født 1838, fra Kragerø. Hun ble etterhvert gift med den kjente båtkonstruktøren Colin Archer i Larvik. Dette er den andre seilskøyta «Kystkultur for ungdom» har. LOD 10 m, bredde 3,4 m, 1.5 dyp og 65 kvm seil.

 

Besetningen om bord i "Karen Sophie II" er:  Fv. Cornelius Levai, Samuel Sule Andersen 2.rad Sindre Knutsen, Trond Stensvold, Noah Allen, Tomas Barland 3.rad Olav Bråtane Lemvik, Adrian Skorstad Nygaard, Øyvind Barland. Foto: Gunder Eidet.

 

"Karen Sophie II". Foto: Gunder Eidet.

 

Fem andre ungdommer fra Kragerø mønstrer også på en felles nordisk båt som heter "Jens Krogh" sammen med ungdommer fra Sverige og Danmark. Fra Kragerø Seilforening deltar Sivert Svendsen, Elias Broide, Karianne Gåserud, Birk Jensen Tafjord og Adrei Berent Skårdal.

 

Program for Nordisk Seilas:

1.juli – Fartøyene samles i Hobro
2.juli – Aktiviteter i Hobro
3.juli – Start første etappe mot Öckerö
4.juli – Ankommer Öckerö
5.juli – Aktiviteter på Öckerö
6.juli – Start seilas oppover Bohuslänkusten til en uthavn. Det er ennå ikke bestemt hvor vi seiler og ankrer opp. Dette blir avgjort senere på grunnlag av værforhold og hvor mange vi blir.
7.juli – Start siste etappe mot Kragerø
8.juli – Ankommer Kragerø
9. juli – Aktiviteter i Kragerø